Geverifieerd

MAX8 architecten

Introductie:

Ons bureau, bestaande uit twee architecten, heeft een passie voor moderne architectuur. Modern zowel in de betekenis van Modernistisch qua stijl en sfeer maar ook in de betekenis van nuchter, zakelijk, technisch goed onderbouwd, “in touch” met de nieuwe ontwikkelingen op technologisch gebied. Het architectenteam is vertrouwd met nieuwbouw en verbouwingen voor particulieren, industriebouw, sociale- en seniorenhuisvesting en overheidsopdrachten. Er wordt gestreefd naar een maximale belevingswaarde, ruimtelijkheid en comfort binnen het vooropgestelde budget. Daarbij zijn er geen beperkingen wat betreft vormgeving, plantypes, materiaalgebruik en constructiewijze. Architectuur moet voor Max8 geen verhalen vertellen, geen natuur nabootsen, geen mythische proporties aannemen. Architectuur wordt hier vaak benaderd als een wetenschap, efficiënt, nuchter en zakelijk, maar met gevoel voor humor, spanning, fascinatie,… Bijgevolg wordt in een gebouw geen ruimte en geld verspild aan formalistische spielerei, maar wordt gestreefd naar rationaliteit in concept en constructie.
Architectuur heeft altijd een kader. Het bouwperceel en zijn onmiddellijke omgeving zijn parameters die het ontwerp even sterk definiëren als het bouwprogramma en het budget, zij het in een abstracte, haast wetenschappelijke vorm. Max8 bestaat heel bewust slechts uit twee architecten, ook partners in het non-professionele leven, zonder werknemers, met als voornaamste voordelen: directe communicatie met de bouwpartners, controle over alle aspecten van het ontwerp- en bouwproces, ervaring die zich op alle domeinen snel opbouwt en onmiddellijk rendeert in nieuwe opdrachten. Daar staat ook een grote flexibiliteit tegenover. Voor elke opdracht worden de juiste externe adviseurs aangetrokken, specialisten in hun discipline. Zo ontstaat er al snel een heel efficiënte kenniscel die perfect is toegespitst op de opdracht.
Max8 is gaandeweg ook meer geboeid geraakt door alle aspecten van akoestiek in architectuur en heeft in deze discipline ondertussen al wat ervaring opgebouwd.
Dit team kan bogen op een jarenlange praktijkervaring maar heeft ook voeling met de recente technologische ontwikkelingen en architecturale inzichten. Ons schaalbereik strekt zich uit van stedenbouwkundige concepten over architectuur tot interieurdesign en zelfs meubels. Architectuur, stedenbouw en interieur zijn immers in elkaar vloeiende disciplines die bij voorkeur passen in één totaalvisie. Voor specifieke studies zoals topografie, veiligheidscoördinatie, EPB-verslaggeving, stabiliteit, speciale technieken, akoestiek wordt beroep gedaan op vaste partners, waardoor een vlotte samenwerking verzekerd is.
Bij Max8 is technologie niet enkel een architecturaal doel maar ook een middel: Ontwerpen en presenteren gebeurt sterk software- ondersteund. Vormen en ontwerpen worden driedimensionaal bestudeerd en gepresenteerd. Een gebouw wordt altijd digitaal driedimensionaal gematerialiseerd gevisualiseerd. Indien nodig wordt d.m.v. fotomontages het gebouw in zijn omgeving gesimuleerd en op integratie onderzocht. Dat maakt overleg met de betrokken administratieve diensten en opdrachtgevers ook een stuk makkelijker en voorkomt foute vorm- en materiaalkeuzes. Ook alle technische adviseurs zijn met die technologie vertrouwd en simuleren gebouwdelen grafisch op het gebied van akoestiek, doorbuiging, luminantie, …. Een zo gedetailleerd mogelijk voorontwerp, gevolgd door een zo gedetailleerd mogelijk bestek en uitvoeringsplannen, gevolgd door een strikte werfopvolging, helpen een beheersing van de kosten en een hoge uitvoeringskwaliteit waarmaken.

 Voorgestelde architectenbureaus

muna architecten
Geverifieerd
Het ei als ideaalbeeld van de perfecte samenhang tussen esthetiek en functionalisme of hoe een uitgekiende vormgeving...
Frederik Lintsstraat 146/3
3000 Leuven


Architecten Atelier Archi4
Geverifieerd
Mark Depreeuw is als zaakvoerder van Architecten Atelier Archi4gespecialiseerd in bio-ecologisch bouwen en verbouwen ...
Moorkensplein 17
2140 Borgerhout


Architectenbureau Griet Vanhove
Geverifieerd
Schoordam 10
9920 lovendegem

Neem contact op


Adresgegevens

MAX8 architecten
Processieweg 43
3980 Tessenderlo