Geverifieerd

Carton123 architecten

Introductie:

Ir-architecten Joost Raes en Els Van Meerbeek werken sinds 2005 samen als Carton123 architecten. In 2008 werd de gelijknamige bvba opgericht. Samen hebben beide architecten 20 jaar werkervaring in uiteenlopende vakgebieden. Joost Raes werkte oa. als medewerker voor de vzw SmaR , een multidisciplinair team samengesteld uit architecten en sociologen, dat voornamelijk onderzoek verricht naar renovatie en openstelling van schoolinfrastructuur in Brussel. Als projectarchitect voor De Smet Vermeulen architecten volgde hij studie- en werffasen op van oa. de Bibliotheek en uitbreiding Cultuurcentrum Ter Vesten te Beveren en een nieuwbouwproject voor 21 woningen en 11 appartementen in Maastricht.

Als free-lance medewerker aan de KULeuven werkte Els Van Meerbeek samen met Bruno De Meulder mee aan diverse historische en morfologische stadsanalyses, van bijvoorbeeld de Kunstberg in Brussel, de Rabotwijk in Gent of het De Coninckplein in Antwerpen. Ook stond zij in voor het ontwerp van de tentoonstelling Kuvuanda Mbote (deSingel 2000) met Bruno De Meulder als curator. Els Van Meerbeek was gedurende vier jaar begeleider vormleer voor de architectuurstudenten van de KU Leuven. Ze deed reeds 10 jaar bouwervaring op bij Samyn and Partners, WIT architecten, Flores Prats arquitectes (Barcelona) en De Smet Vermeulen architecten . Als projectarchitect bij De Smet Vermeulen architecten volgde ze oa. studie- en werffasen op van de brandweervoorpost te Wespelaar en de Bibliotheek en uitbreiding Cultuurcentrum Ter Vesten te Beveren.

De combinatie eigen werk en werken als projectarchitect voor De Smet Vermeulen architectenlevert ons werkervaring op in alle schalen - van meubilair tot stedenbouwkundige studies - en voor diverse soorten opdrachtgevers, particulieren, bouwpromotoren en overheden.
(<< foto's links :: bibcc Beveren & brandweer Wespelaar, De Smet Vermeulen architecten)

Als klein bureau volgen we alle projecten persoonlijk op in de verschillende fasen van het bouwproces, van schetsontwerp over budget- en planningscontrole tot werfopvolging. Indien nodig laten wij ons hierin bijstaan door verschillende gespecialiseerde bureaus, voor bijvoorbeeld stabiliteitsstudies, studies van technische installaties en akoestiek.

Het is de maatschappelijke plicht van de architect, als één van de belangrijkste actoren in het bouwproces, om verantwoordelijk om te gaan met de toekomst. Als ontwerpers streven wij naar het maken van gebouwen die een lange levensduur combineren met flexibele gebruiksmogelijkheden. Essentiële aspecten van het duurzaam bouwen zoals doorgedreven isolatie en rationeel omspringen met energie, grondstoffen en materialen nemen wij in al onze projecten op. Met het behalen van het label 'energiebewust “.

 Voorgestelde architectenbureaus

Architectenbureau Sels BVBA
Geverifieerd
Architectenbureau Sels bvba werd in 2007 opgericht door ...
Weidestraat 3
2440 Geel


ArchiBeta bvba
Geverifieerd
Archibeta bvba is een studiebureau voor de realisatie van al uw bouwprojecten  ...
Hulshout 24
2930 Braschaat


Architect Ben Van Holm
Geverifieerd
Architect Ben Van Holm maakt ontwerpen waarbij functionaliteit, kwaliteit en eenvoud centraal staan. Bij elk ontwerp ...
De Willeman 43
3510 Kermt

Neem contact op


Adresgegevens

Carton123 architecten
Carton de Wiartlaan 123
1090 Brussel