Geverifieerd

Architectonicum

Introductie:

Aangezien ik voornamelijk bezig ben met restauraties en renovaties is dit begrip toepasselijk en vormt het één geheel met mijn beroep. Architectuur als tonicum voor het gebouw. Na de verbouwing/restauratie is het gebouw opnieuw versterkt, verfrist en kan het er weer enkele tientallen of honderden jaren tegen. Het gebouw leeft weer op, bloeit open en wordt leefbaar. Het gebouw wordt aanzien als een levend iets en heeft een ziel. Tijdens een verbouwing mag die ziel niet verloren gaan, maar moet die juist gezuiverd worden.
Na een verbouwing moet het gebouw ook de kans krijgen om te groeien en versmelten met zijn bewoners, en omgekeerd.
Respect voor het verleden is geen dogma. Het is een evidente noodzakelijkheid binnen de context van Brugge.
Onleefbaar lijkende, verkommerde woningen omvormen tot luchtige, heldere en hedendaagse leefomgevingen is de grootste uitdaging. Creatieve oplossingen kunnen grote resultaten opleveren, ook bij beperkte verbouwingen.
Nieuwbouw vormt een kleiner gebied van mijn werkterrein. Dit is automatisch zo gegroeid gezien de locatie van mijn bureau, de veranderende bouwmarkt en mijn onafhankelijke opstelling. Dergelijke opdrachten vormen echter een welkome afwisseling en worden met evenveel inzet uitgewerkt. Sommige uitbreidingen achteraan woningen kunnen ook eerder als nieuwbouw aanzien worden.
Architectuur als tonicum telt ook bij nieuwbouw.
Zowel het bouwproces als de uiteindelijke verhuis betekenen een ingrijpende gebeurtenis voor elke cliënt. Door de nieuwe leefomgeving ontstaat een verkwikkend effect: alles krijgt een nieuwe plaats, oude gewoontes worden afgeworpen en nieuwe gewoontes ontstaan,...
De persoon of het gezin staat centraal bij elk project. Ieder ontwerp is uniek en specifiek gemaakt voor een bepaalde locatie en een bepaalde cliënt.
Architectuur als tonicum.

Dit ervaar ik ook zelf telkens opnieuw bij ieder project. Elke realisatie geeft voldoening, vooral als de beoogde effecten nog beter tot uiting komen dan verwacht. Samen met tevreden cliënten geeft dit dagelijks een nieuwe stimulans om verder te gaan.

 Voorgestelde architectenbureaus

Ann Huysmans Architectenbureau bvba
Geverifieerd
Architectuur zie ik als een relatie tussen functionaliteit, vorm en omgeving. Ik ben bewust niet gespecialiseerd in &...
Borggravevijverstraat 58
3500 Hasselt


Schellen architecten bvba
Geverifieerd
Een gedreven streven naar Kwaliteit vanuit het geloof dat de kwaliteit van onze woon- en werkomgeving een directe inv...
Boslaan 26,
2820 Bonheiden


BRUT architecture and urban design
Geverifieerd
BRUT is een ontwerpbureau gespecialiseerd in het verbeteren van onze alledaagse leefomgeving, met expertise o...
Antoine Dansaertstraat 92
1000 Brussel

Neem contact op


Adresgegevens

Architectonicum
Langestraat 98
8000 Brugge